1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Warme meloentjes met ijskoude amandelspijscreme

Warme meloentjes met ijskoude amandelspijscreme

  • Internationaal, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 22-10-1999

Ingrediënten 4 personen


100 gr. amandelspijs, 2 dl creme fraiche, 2 el poedersuiker, 2 el amaretto, 2 kleine meloenen, 4 tl bruine basterdsuiker, 1 el boter, 4 rode vruchten, takje munt of citroenmelisse


Verder heb je nodig


Kom, vork, kleine moulle, grill


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak het amandelspijs in een kom fijn met een vork en meng er de creme fraiche, de poedersuiker en de amaretto goed doorheen.
Zet het mengsel 30 minuten afgedekt in het vriesvak.

Bereidingswijze

Halveer de meloentjes en schep het vocht en de pitjes eruit. Draai met behulp van een kleine moulle mooie bolletjes uit het vruchtvlees.
Verwarm de grill op de hoogste stand.
Doe de meloenbolletjes terug in de schil, strooi er de basterdsuiker over en verdeel de boter in kleine vlokjes over de suiker.
Vorm met behulp van 2 lepels mooie quenelles van het amandelspijs en leg deze op de bordjes. Schuif de meloentjes onder de grill en laat ze in ca. 2 min. mooi kleuren.
Zet ze naast de quenelles en garneer met een rood vruchtje en de munt of citroenmelisse.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top