1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kalkoen
  6. Creoolse kalkoen

Creoolse kalkoen

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Ingrediënten 4 personen


50 gr. hazelnoten, 2 uien, 3 spaanse pepertjes, 500 gr. vleestomaten, 4 teentjes knoflook, 4 kalkoendijen of poten, versgemalen peper, zout, 3 el olijfolie
3 el boter, 3 el fijngehakte lavas (of selderijblad), 1 1/2 bouillontablet
1 1/2 dl droge sherry, 1 dl slagroom


Verder heb je nodig


Oven, Koekepan, Braadpan, Ovenvaste schaal


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze goud bruin in een droge koekepan en laat ze daarna direct op een bord afkoelen.
Pel en snipper de uien.
Was en droog de pepertjes. Haal de zaadjes eruit en snijd het vruchtvlees fijn.
Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine stukjes.
Hak de gepelde teentjes knoflook fijn.
Snijd de kalkoendijen of poten langs het bot in en wrijf het vlees in met versgemalen peper en zout.

Bereidingswijze

Verhit de olie met de boter in een grote
braadpan. Bak de kalkoen op hoog vuur in ca. 8 minuten rondom mooi bruin. Haal de kalkoen uit de pan.
Draai het vuur laag en fruit in het braadvet de ui, de knoflook en de lavas ca. 2 minuten.
Voeg de Spaanse pepertjes, de tomatenstukjes, de bouillontabletten, de sherry en 3 dl water toe. Breng dit aan de kook.
Doe het vocht over in een ovenvaste schaal,
leg de kalkoen erin en giet de slagroom erover.
Schuif de schotel midden in de oven en laat het gerecht in 30 a 40 min. gaar worden.

Serveertip

Serveer met knapperig stokbrood.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top