1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Koude spinaziesoep met rauwe ham

Koude spinaziesoep met rauwe ham

  • Internationaal, Soep
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Ingrediënten 4 personen


100 gr. spinazie, 1/4 kleine komkommer, 50 gr. rauwe ham, 1/2 liter karnemelk, 2 1/2 dl volle yoghurt, 1 el bouillonpoeder, versgemalen peper, mespunt suiker


Verder heb je nodig


Foodprocessor, Borden


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de schoongemaakte spinazie en laat hem goed uitlekken. Houd enkele blaadje achter
als garnering.
Snijd 4 dunne plakjes van de komkommer voor
de garnering. Snijd de rest van de komkommer in luciferdunne reepjes. Snijd de ham in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Pureer de spinazieblaadjes met de karnemelk, de yoghurt, en de bouillonpoeder in de foodprocessor.
Breng de koude soep op smaak met versgemalen peper en de suiker.
Roer de komkommerreepjes en 3/4 van de ge sneden ham door de soep.
Koel de soep goed.

Serveertip

Verdeel de soep over 4 borden.
Garneer met een blaadje spinazie en een in elkaar gedraaid plakje komkommer gevuld met wat ham.
Serveer er croutons bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van astiti
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top