Sambal goreng boontjes

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Een lekker indonesisch recept

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
*1 Bosje kouseband of 1 pond Prinsesseboontjes,**1 Groene Paprika,*1 Rode Paprika,*Gehalveerde Champions,*Bamboo-SHOOT,*1Grote ui,*3-4 Gebakken Tahu(Tafu),*1/4 Gebakken Tempe,*3 bouillonblokjes*zout,*1 thl.peper,*1thl.knoflook,*1 thl.sereh,*1 thl.laos,*1/4Brokje Goelah Djawah,*Scheut azijn,*Half kopje water,*Boter.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
*Pan,*Snijplank,Schaal.

Voorbereiding

*Kouseband half gaar koken,*Ui ,paprika's
snipperen,*Tahubakken,*Tempe bakken.

Bereidingswijze

*Ui met de bouillonblokjes in boter fruiten,*Paprika's erbij voegen en dit even een paar minuten laten fruiten,*Mix de halfgare kouseband(of boontjes) met het geheel,*En voeg een half kopje water toe,*Voeg in de laatste minuten de champions,bamboo-shoot,de tahu en de tempe toe.MOCHT HET GEHEEL TE DROOG WORDEN:VOEG ER DAN NOG EEN BEETJE WATER AAN TOE.**PROEVEN:VOEG NAAR EIGEN SMAAK KRUIDEN TOE.

Serveertip

Serveer hierbij: witte droge rijst,Boembi Usee-usee,Atjar Tjampoer,Pepessan(visgerech), komkommer in het zuur en kroepoek.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten