1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sambal goreng boontjes

Sambal goreng boontjes

Door: annemarie_bouwhuis

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Ingrediënten 4 personen


*1 Bosje kouseband of 1 pond Prinsesseboontjes,**1 Groene Paprika,*1 Rode Paprika,*Gehalveerde Champions,*Bamboo-SHOOT,*1Grote ui,*3-4 Gebakken Tahu(Tafu),*1/4 Gebakken Tempe,*3 bouillonblokjes*zout,*1 thl.peper,*1thl.knoflook,*1 thl.sereh,*1 thl.laos,*1/4Brokje Goelah Djawah,*Scheut azijn,*Half kopje water,*Boter.


Verder heb je nodig


*Pan,*Snijplank,Schaal.


Een lekker indonesisch recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*Kouseband half gaar koken,*Ui ,paprika's
snipperen,*Tahubakken,*Tempe bakken.

Bereidingswijze

*Ui met de bouillonblokjes in boter fruiten,*Paprika's erbij voegen en dit even een paar minuten laten fruiten,*Mix de halfgare kouseband(of boontjes) met het geheel,*En voeg een half kopje water toe,*Voeg in de laatste minuten de champions,bamboo-shoot,de tahu en de tempe toe.MOCHT HET GEHEEL TE DROOG WORDEN:VOEG ER DAN NOG EEN BEETJE WATER AAN TOE.**PROEVEN:VOEG NAAR EIGEN SMAAK KRUIDEN TOE.

Serveertip

Serveer hierbij: witte droge rijst,Boembi Usee-usee,Atjar Tjampoer,Pepessan(visgerech), komkommer in het zuur en kroepoek.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemarie_bouwhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top