Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Sambal goreng boontjes

Sambal goreng boontjes

Door: annemarie_bouwhuis

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Ingrediënten 4 personen


*1 Bosje kouseband of 1 pond Prinsesseboontjes,**1 Groene Paprika,*1 Rode Paprika,*Gehalveerde Champions,*Bamboo-SHOOT,*1Grote ui,*3-4 Gebakken Tahu(Tafu),*1/4 Gebakken Tempe,*3 bouillonblokjes*zout,*1 thl.peper,*1thl.knoflook,*1 thl.sereh,*1 thl.laos,*1/4Brokje Goelah Djawah,*Scheut azijn,*Half kopje water,*Boter.


Verder heb je nodig


*Pan,*Snijplank,Schaal.


Een lekker indonesisch recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

*Kouseband half gaar koken,*Ui ,paprika's
snipperen,*Tahubakken,*Tempe bakken.

Bereidingswijze

*Ui met de bouillonblokjes in boter fruiten,*Paprika's erbij voegen en dit even een paar minuten laten fruiten,*Mix de halfgare kouseband(of boontjes) met het geheel,*En voeg een half kopje water toe,*Voeg in de laatste minuten de champions,bamboo-shoot,de tahu en de tempe toe.MOCHT HET GEHEEL TE DROOG WORDEN:VOEG ER DAN NOG EEN BEETJE WATER AAN TOE.**PROEVEN:VOEG NAAR EIGEN SMAAK KRUIDEN TOE.

Serveertip

Serveer hierbij: witte droge rijst,Boembi Usee-usee,Atjar Tjampoer,Pepessan(visgerech), komkommer in het zuur en kroepoek.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemarie_bouwhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top