Bloemkoolsoep Met Verse Roomkaas

  • Nederlands, Soep
  • 10-20 min.

Als je nou eens bloemkool eet, en je houdt bloemkool over, bewaar dat dan tot de volgende dag en kook er deze ontzettend lekkere bloemkool-kaassoep met kerriesmaak!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/2 bloemkool (ongeveer 350 g)
2 kruidenbouillontabletten
1 ui
30g boter of margarine (ongeveer 2 el)
1 tl kerriepoeder
30 g bloem (ongeveer 3 el)
1 pakje verse roomkaas met kruiden
zout, peper
1 liter water
1 takje peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 230,17 kcal
Koolhydraten 13,00 g
Eiwitten 5,21 g
Vetten 16,71 g

Voorbereiding

Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. In pan met 1 liter water en bouillontabletten, bloemkool ongeveer 10 min. koken. Met schuimspaan bloemkool uit pan scheppen en laten afkoelen. In stukjes snijden. Bouillon bewaren. Ui pellen en snipperen.

Bereidingswijze

In pan boter smelten . Ui en kerriepoeder ongeveer 3 min. zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje bouillon toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden soep. Roomkaas toevoegen en laten smelten. Bloemkool toevoegen en ongeveer 5 min zachtjes meekoken. Af en toe roeren. Soep op smaak brengen met zout en peter. Peterselie erboven fijnknippen.

Serveertip

Lekker met sneetje geroosterd (casino)brood.

U kunt verse roomkaas met kruiden o.a. van de volgende merken kopen: Boursin, Paturain en Samos.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

drophead avatar
drophead

Doorsturen

Home Recepten