Bloemkoolsoep Met Verse Roomkaas
- Nederlands, Soep
- 10-20 min.
Als je nou eens bloemkool eet, en je houdt bloemkool over, bewaar dat dan tot de volgende dag en kook er deze ontzettend lekkere bloemkool-kaassoep met kerriesmaak!
Ingrediënten 4 personen
1/2 bloemkool (ongeveer 350 g)2 kruidenbouillontabletten
1 ui
30g boter of margarine (ongeveer 2 el)
1 tl kerriepoeder
30 g bloem (ongeveer 3 el)
1 pakje verse roomkaas met kruiden
zout, peper
1 liter water
1 takje peterselie
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 230,17 kcal |
Koolhydraten | 13,00 g |
Eiwitten | 5,21 g |
Vetten | 16,71 g |
Voorbereiding
Van bloemkool stronk verwijderen. Wassen en in roosjes verdelen. In pan met 1 liter water en bouillontabletten, bloemkool ongeveer 10 min. koken. Met schuimspaan bloemkool uit pan scheppen en laten afkoelen. In stukjes snijden. Bouillon bewaren. Ui pellen en snipperen.
Bereidingswijze
In pan boter smelten . Ui en kerriepoeder ongeveer 3 min. zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Al roerende scheutje voor scheutje bouillon toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden soep. Roomkaas toevoegen en laten smelten. Bloemkool toevoegen en ongeveer 5 min zachtjes meekoken. Af en toe roeren. Soep op smaak brengen met zout en peter. Peterselie erboven fijnknippen.
Serveertip
Lekker met sneetje geroosterd (casino)brood.
U kunt verse roomkaas met kruiden o.a. van de volgende merken kopen: Boursin, Paturain en Samos.