1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Appelcompote Uit De Magnetron

Appelcompote Uit De Magnetron

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Ingrediënten 4 personen


Ca. 600 gram appels (Cox), 2 t.l. citroenrasp (baukje), 1 e.l. suiker, mespunt kaneelpoeder.


Verder heb je nodig


Magnetron bestendige schaal


Super, simpel, snel

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Appels schillen en klokhuizen eruit snijden, appels in grove stukken snijden en in schaal doen.

Bereidingswijze

Door appel, citroenrasp scheppen. In magnetron zetten en in ca. 6 minuten op vol vermogen gaar laten worden, halverwege omscheppen.
* Appels uit magnetron nemen en in schaal ca. 5 minuten laten nagaren, suiker toevoegen en omscheppen tot compote. Laten afkoelen, bestrooien met kaneel.

Serveertip

Lekker bij rode kool,aardappelpuree en gestoofde runderlapjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top