1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Saus
  6. Zuurkool Met Gestoomde Zalm In Riesling Saus

Zuurkool Met Gestoomde Zalm In Riesling Saus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Ingrediënten 2 personen


30 gr. boter of margarine, 1/2 zakje wijnzuurkool, 3 dl. riesling wijn, 2 zalmfilets, zeezout, peper, 125 ml.creme fraiche (bekertje) 10 sprietjes bieslook, 1 t.l. vloeibare honing.


Verder heb je nodig


Stoompan of pan met vergiet, alu folie.


Hoofdgerecht, 2 pers. per persoon plm. 900 kcal.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

In onderste deel van stoompan, boter smelten, zuurkool erin leggen en met twee vorken lostrekken. Door boter scheppen. Riesling (2 e.l. achterhouden) erop schenken en aan de kook brengen.
*Zalmfilets bestrooien met zout en peper. In stoommandje of vergiet leggen. Boven zuurkool hangen. (Zalm mag stoomvocht niet raken) Afgedekt zalm in ca. 4 minuten bijna gaar stomen. Met schuimspaan zuurkool uit vocht scheppen en over twee borden verdelen. Op elk bord zalmfilet leggen.
* Op hoog vuur stoomvocht inkoken tot ca. 1 dl. Creme fraiche erdoor roeren en bieslook erboven fijn knippen. Nog ca. 2 minuten verwarmen. Achtergehouden riesling erdoor roeren en op smaak brengen met zout, peper en honging. Saus over zalm en deels over zuurkool schenken.

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top