1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Vegetarische Balletjes In Geroosterde Tomatensaus

Vegetarische Balletjes In Geroosterde Tomatensaus

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Ingrediënten 4 personen


750 gram trostomaten, 6 teentjes knoflook, 1 e.l. balsamicoazijn, 3 e.l.olijfolie, zout, peper, 250 gr. kastanjechampignons, 8 gedroogde tomaten in olie (potje, 2 1/5 e.l. rode pesto (AH) 1 bakje Quornballetjes, 1/2 zakje verse basilicum.


Verder heb je nodig


Bakpapier, allu.folie, keukenpapier, keukenmachine.


Vegetarisch hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 175 gr. of gasovenstand 3. Bakplaat bekleden met bakpapier. Tomaten wassen en in dikke plakken van ca. 2 cm. snijden. Ongepelde teentjes knoflook losjes in alu.folie verpakken en naast tomaten leggen. Tomaten in midden van oven ca. 20 minuten roosteren.
Balsamicoazijn en 1 e.l. olie door elkaar kloppenen hiermee tomaten bestrijken. Bestrooien met zout en peper, tomaten nog 15 minuten roosten. Champignons schoonvegen met keukenpapier en in plakjes snijden. Gedroogde tomaten laten uitlekken en in stukjes snijden. Knoflook uit velletjes duwen en met geroosterde tomaten in keukenmachine pureren.

Bereidingswijze

In hapjes of braadpan rest van olie verhitten en champignons ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Geroosterde tomatensaus gedroogde tomaten en pesto erdoor roeren. Ca. 5 min. laten pruttele. Quorn balletjes toevoegen en geheel, al omscheppend, door en door warm laten worden. Op smaak brengen met zout en peper. Basilicum erboven fijnknippen.

Serveertip

Serveren met tagliatelle en broccoli, evt. met geraspte Parmezaanse kaas.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemaria
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top