Gekruide tomatenketchup

  • Saus/dressing
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Van deze heerlijke ketchup kun je nooit genoeg in voorraad hebben!

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
4 kg rijpe tomaten, 40 g zout, 2 rode paprika's, 160 g uien, 1 tl gemalen kruidnagels, 1 tl foelie, 1 tl piment, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zwarte peper, 1 el gehakte bernagie, 1 el basilicum, 1 el postelein, 1 el bonenkruid, 1/2 el gehakte hysop, 1 el mierikswortelpoeder, 200 g bruine suiker, 1/4 l wijnazijn
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Goed afsluitbare glazen potten of flessen.

Bereidingswijze

De gewassen tomaten in stukken snijden en in een grote pan doen. Zout toevoegen. De paprika's schoonmaken, halveren en in reepjes snijden en erbij doen. Uien pellen en in dunne schijfjes snijden en toevoegen. Dit geheel gedurende 30 minuten laten koken, onder regelmatig roeren.
Daarna door een zeef het kookvocht afgieten. Door de overblijvende massa de specerijen, kruiden en mierikswortel roeren. De ketchup op matig vuur ongeveer 45 minuten laten koken. Blijven roeren. De bruine suiker en wijnazijn toevoegen en doorkoken totdat de suiker opgelost is.
De ketchup in droge schone flessen of potten gieten en goed afsluiten.

Serveertip

KOEL BEWAREN!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten