Gekruide tomatenketchup
- Saus/dressing
- 60-120 min.
- Geplaatst op 21-10-1999
Van deze heerlijke ketchup kun je nooit genoeg in voorraad hebben!
Ingrediënten 10 personen
4 kg rijpe tomaten, 40 g zout, 2 rode paprika's, 160 g uien, 1 tl gemalen kruidnagels, 1 tl foelie, 1 tl piment, 1 tl gemberpoeder, 1 tl zwarte peper, 1 el gehakte bernagie, 1 el basilicum, 1 el postelein, 1 el bonenkruid, 1/2 el gehakte hysop, 1 el mierikswortelpoeder, 200 g bruine suiker, 1/4 l wijnazijnBenodigdheden
Goed afsluitbare glazen potten of flessen.Bereidingswijze
De gewassen tomaten in stukken snijden en in een grote pan doen. Zout toevoegen. De paprika's schoonmaken, halveren en in reepjes snijden en erbij doen. Uien pellen en in dunne schijfjes snijden en toevoegen. Dit geheel gedurende 30 minuten laten koken, onder regelmatig roeren.
Daarna door een zeef het kookvocht afgieten. Door de overblijvende massa de specerijen, kruiden en mierikswortel roeren. De ketchup op matig vuur ongeveer 45 minuten laten koken. Blijven roeren. De bruine suiker en wijnazijn toevoegen en doorkoken totdat de suiker opgelost is.
De ketchup in droge schone flessen of potten gieten en goed afsluiten.
Serveertip
KOEL BEWAREN!
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties