hamrolletjes

  • Borrelhapje
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

aperitiefhapje dat je vers kan klaarmaken of gewoon in je diepvries steken tot de nood het hoogst is ... (kan ook met gerookte zalm ivp ham)

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gram verse roomkaas (boursin met kruiden, philadelphia met kruiden, ...), 6 gevulde olijven, 1/2 eetl zilveruitjes, 2 augurkjes, een stukje rode paprika, 4 sneden gerookte/gekookte ham of zalm, als je philadelphia gebruikt nog 2 eetl room
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

uitjes, olijven, paprika en augurkjes fijn snijden; mengen met de roomkaas (en evt room). Kruiden met peper en zout. Bestrijk nu de sneden ham/zalm met het kaasmengsel en rol ze op; verpak in aluminiumfolie (zoals een lange reuze-bonbon) en steek in de diepvries; haal even voor het serveren uit de diepvries en snij plakjes van ongeveer 1 cm;

Serveertip

leg de plakjes mooi op een bord met hier en daar een cocktailprikkertje in, bestrooi met wat paprikapoeder;
je kan ook kleine ronde toastbroodjes maken en daarop zo een plakje leggen;
ook voor het kaasmengsel kan je naar hartelust varieren : verse kruiden erbij, sjalotje, gehakte noten, ...

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten