mulligatwnysoep (letterlijk vertaald : pepersoep)

  • Internationaal, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

een kruidige indische maaltijdsoep

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kip of kippeborst met been; boter; 2 uien; 200g wortels; 1 t look; peper en zout; snuifje cayennepeper; 1/2 tl gemberpoeder; 1/2 tl gemalen koriander; 2 steranijs; 3 kruidnagels; 1/2 tl kerrie; 1,5 l water; 80g rijst; gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

wortels in julienne snijden; uien hakken; kip versnijden (! vel eraf halen); peterselie fijnhakken

Bereidingswijze

bak de stukken kip goudbruin in de soepkom; ontvet de kom; voeg de wortels, ui en look bij de kip; voeg de kruiden toe en laat zachtjes fruiten; bevochtig met het water en voeg de rijst toe; laat dit alles gaarkoken.
Snij het gare kippevlees in kleine stukjes. Haal de steranijs en kruidnagel uit de soep. Doe de stukjes kip erin.

Serveertip

bestrooi met de gehakte peterselie, geef er wat stokbrood bij.

Laatste reacties

swakke avatar
swakke 10-01-2000

Hoi Fien, Ik geef binnenkort weer kooklessen en deze speciale soep komt zeker op het programma voor. Thanks

anneker_r avatar
anneker_r 22-10-1999

Hallo Fien , ik heb dit recept nu bij mijn favorieten neer gezet . Het lijkt me heerlijk en ook apart. Ben benieuwd ! groetjes ,.........Anneke

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten