1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. mulligatwnysoep (letterlijk vertaald : pepersoep)

mulligatwnysoep (letterlijk vertaald : pepersoep)

  • Internationaal, Soep
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kip of kippeborst met been; boter; 2 uien; 200g wortels; 1 t look; peper en zout; snuifje cayennepeper; 1/2 tl gemberpoeder; 1/2 tl gemalen koriander; 2 steranijs; 3 kruidnagels; 1/2 tl kerrie; 1,5 l water; 80g rijst; gehakte peterselie



Een kruidige indische maaltijdsoep

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wortels in julienne snijden; uien hakken; kip versnijden (! vel eraf halen); peterselie fijnhakken

Bereidingswijze

Bak de stukken kip goudbruin in de soepkom; ontvet de kom; voeg de wortels, ui en look bij de kip; voeg de kruiden toe en laat zachtjes fruiten; bevochtig met het water en voeg de rijst toe; laat dit alles gaarkoken.
Snij het gare kippevlees in kleine stukjes. Haal de steranijs en kruidnagel uit de soep. Doe de stukjes kip erin.

Serveertip

Bestrooi met de gehakte peterselie, geef er wat stokbrood bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fien


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van fien
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top