Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Rollade
  5. De Rollade

De Rollade

Door: kerst_pasen_pinkster

  • , Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-10-1999

Ingrediënten 8 personen


1 ? kg 2 kg. varkensfiletrollade
zout
versgemalen peper
8 10 sjalotjes
4 5 venkelknollen
8 10 kleine tomaten
50 g. 75 g. boter
3 4 el. (olijf)olie
2 3 tl. tijm
1 2 tl. rozemarijn
1 dl. 1 dl. droge witte wijn
1 dl. 1 dl. vleesfond of- bouillon
2 3 el. zachte mosterd
200 ml. 300 ml. creme fraiche



Recept ontvangen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.6-8 8-10 personen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de sjalotjes en halveer ze. Maak de venkelknollen schoon en snijd elke knol in achten. Was de tomaten en halveer ze.

Bereidingswijze

Laat de rollade op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 200? C. Verhit de boter en olie in een Braadpan en braad de rolladerondom bruin. Strooi er zout en peper over. Leg de rollade in een wijde lage ovenschaal en schenk het bakvet erover. Braad de rollade ca. 45 (60) min, bedruip de rollade regelmatig met braadvocht. Schep de sjalotjes, de venkel en de tomaten langs de rollade. Strooi er zout, peper en de kruiden over. Schenk de wijn en de fond over de groenten. Braad de rollade en groenten in nog ca. 45 min. gaar. Leg de rollade op een plank en laat hem afgedekt met aluminiumfolie ca. 10 min. rusten. Schenk het braadvocht voorzichtig uit de ovenschaal door een zeef in een pan en kook op hoog vuur in ca. 5 min. tot de helft in. Roer de mosterd en de creme fraiche erdoor en kook het geheel in tot een lichtgebonden saus ontstaat. Voeg zout en peper naar smaak toe. Snijd de rollade in dunne plakken en leg deze dakpansgewijs op een warme schaal. Schep de groenten eromheen. Schep een beetje saus over de rollade en geef de rest er apart in een sauskom bij. Lekker met aardappelpuree of aardappelkroketjes



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kerst_pasen_pinkster
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top