1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Knoflooksaus
  6. Kip In Knoflooksaus

Kip In Knoflooksaus

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-1999

Ingrediënten 4 personen


12 drumsticks of 4 hele kippenpoten, 1 bol knoflook, 3 el brandy of cognac, 4 el olijfolie, versgemalen peper, grof zout, gehakte peterselie



Pollo al ajillo

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel de knoflooktenen en hak ze.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Voeg het vlees toe en bak op middelhoog vuur de stukken kip tot ze goed bruin zijn. Voeg op 1 na alle knoflooktenen toe, samen met de peper en de brandy. Let op: de alcoholdampen kunnen vlam vatten. Roer alles goed door en laat het afgedekt langzaam bakken tot de kip goed gaar is. Voeg de laatste knoflookteen en het zout toe. Proef de saus en breng hem eventueel op smaak met nog wat peper en zout. Serveer de kip, bestrooid met peterselie, met de saus apart.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van damai


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van damai
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top