Koe Lo Yuk

  • Chinees, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-1999

Recept naar aanleiding van een cursusdagje chinees koken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Koe Lo Yuk

Varkensvlees (liefst hamlappen), Kip of stevige witte vis (kabeljauw?) in grote dobbelstenen.
1 teentje knoflook in stukjes.
Zelfrijzend bakmeel.
Koud water.
Peper en Zout.

Zoet zure saus

een zeer fijngesnipperd uitje.
1 teentje knoflook.
1 eetlepel Ketjap Manis.
1 Tomaat in kleine stukjes.
1/2 blikje tomatenpuree.
Gemberwortel geraspt (naar smaak).
1 Paprika in grove stukken.
Een blikje zoet-zure groenten, evt. in grove stukken gesneden (toko).
Een scheutje azijn naar smaak.
Suiker.
Maizena.
Olie om in te bakken.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
2 Woks

Voorbereiding

Maak een dik beslag van het meel, water, knoflook, peper en zout (evt. een ei). Laat het een half uurtje rusten.

Bereidingswijze

Verwarm de wok (of anders ruime braadpan) en voeg olie toe. Bak het uitje, de knoflook, paprika en tomaat tot deze zacht zijn. Voeg dan de gemberwortel, de zoet-zure groenten, de tomatenpuree en ketjap toe. Laat dit lekker doorpruttelen. Voor het opdienen op smaak afmaken met een beetje azijn, suiker en binden met een beetje maizena.

Bak de Koe Lo Yuk als volgt:

Verwarm de wok en voeg een bodempje olie toe. Laat dit goed heet worden (je kunt dit controleren door er een paar druppels water in te laten vallen. Als de olie begint te spetteren, is deze heet genoeg). Gooi een voor een de Koe Lo Yuks in het vet en bak deze rondom goudbruin.

Serveertip

Serveer de Koe Lo Yuk's samen met de saus en witte rijst. Hiernaast kan je de Zoet Zure Soep serveren. Het recept hiervoor vind je op mijn pagina.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten