Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kalkoenhaasje Met Tomaten Honingsaus.

Kalkoenhaasje Met Tomaten Honingsaus.

Door: wereldkeuken

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-1999

Ingrediënten 10 personen


10 x175 gr kalkoenhaasjes - 150 gr boter - 50 gr uien - 5 dl tomatenbouillon - 2 dl tomatenketchup - peper - zout - 2 dl kippenbouillon - 150 gr honing - 15 gr kaneel - 30 gr sesamzaad - 15 gr kervel.


Verder heb je nodig


Koekenpan, koksmes, Snijplank, maatbeker, paar klein kopjes.


Ontdek meer:

Voorbereiding

Kalkoenhaasjes bestrooien met zout en peper. Doe de honing in een klein kopje, doe de tomatenketchup in een ander kopje. Snipper de ui.

Bereidingswijze

Bak de kalkoenhaasjes in de uitgebruiste boter aan alle zijde bruin op een matig vuur. Als men de kalkoen te heet bakt, krimpt het vlees snel, het vlees wordt dan droog. Neem de kalkoenhaasjes uit de Koekenpan en houdt deze warm. Fruit de ui snippers in het bakvet en voeg de tomatenbouillon en de tomatenketchup toe. Sudder dit even en voeg de kippebouillon met de honing en de haasjes toe. Laat dit geheel nog 15 minuten sudderen en zorg dat het in beweging wordt gehouden, zodat de saus niet gaat vastzetten op de bodem. U kunt de saus eventueel een beetje bijbinden met aardappelzetmeel.

Serveertip

Serveer groene noedels erbij en strooi er wat gerasptekaas over en serveer er gestoofde bleekselderij bij. Als voorgerecht een kervelsoep met kaasballetjes.Als nagerecht een heerlijke fruit potpourri.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top