Hot and Sour Soup

  • Chinees, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-1999

Aangepast recept naar aanleiding van een cursusdagje Chinees Koken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
50 gr. mager varkenspoelet,
50 gr. garnalen,
1/2 dunne prei,
stukje gemberwortel (naar smaak),
150 gr. tahoe,
5 gedroogde geweekte chinese paddestoelen (toko),
Een wortel,
1 teentje knoflook,
Een augurkje,
Spaanse peper (naar smaak),
1 eetlepel suiker,
1/2 liter Bouillon (zelfgemaakt is het lekkerst),
1 eetlepel ketjap asin (zout),
Azijn,
Rijstwijn of droge cherry,
Olie om in te bakken,
Sesamolie,
Rauwe bosui.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Soeppan

Voorbereiding

Snijd de varkenspoelet in dunne reepjes.
Snijd de prij in dunne reepjes.
Pel en Rasp de gemberwortel.
Snijd de tahoe in kleine blokjes.
Snijd de goed geweekte paddestoelen in 4 stukjes.
Snijd de wortel in fijne reepjes.
Snijd de peper in kleine stukjes.
Snijd de bosui in kleine reepjes.

Bereidingswijze

Verwarm een pan en giet hierin de olie. Bak het vlees kort rondom bruin en voeg dan de prei, peper, knoflook en gember toe. Bak dit een minuutje! Giet er de bouillon op en laat dit ongeveer 3 kwartier trekken.
Voeg dan de tahoe, paddestoelen, augurk, suiker en wortel toe. Laat dit nog 10 minuten pruttelen. Maak de smaak af met de ketjap, sherry en azijn. Sprenkel er vlak voor het opdienen wat sesamolie over en wat rauwe bosui.

Serveertip

Deze soep is origine heel licht gevuld. Ik heb hem wat gevulder en smakelijker gemaakt. Serveer deze naast Koe Lo Yuk met Zoet Zure Saus. Recept hiervoor vind je op mijn pagina.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten