Aardbeienmousse

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 blaadjes gelatine - 1/8 liter water - 500 gr aardbeien - 3 st eieren - 1/2 onbehandelde citroen - 100 gr suiker - 2dl slagroom - 25 gr chocolade puur of melk.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Klein bakje, vergiet, rasp, citroenpers, garde, mengkommen, kopje, lepel,steelpan, eetlepel, 4 stuks glazen schaaltjes.

Voorbereiding

Week de gelatine in koud water. Haal de groene kroontjes van de aardbeien, was ze in de vergiet en laat ze uit lekken. Hou 8 mooie aardbeien apart voor de garnering. Prak de overige aardbeien fijn. Rasp de halve citoenschil en pers hem dan uit. Scheid de eieren van dooiers en eiwitten.

Bereidingswijze

Klop de eidooiers aubain-marie met de suiker schuimig tot de suiker is opgelost. Klop de citroenrasp lepel voor lepel door de fijngeprakte aardbeien. Verhit de citroensap. Los de uitgedrukte gelatine op in het hete citroensap. Roer eerst 2 eetlepels van het fijn geprakte aardbeien- mengsel er door en daarna de rest. Laat dit in de koelkast afkoelen. Klop de slagroom en de eiwitten apart stijf. Zet de helft van de slagroom in de koelkast. Spatel de rest van de slagroom met het eiwit door het aardbeien mengsel. Schep de mousse in de glazen schaaltjes en garneer ze met de apart gehouden aardbeien, en de slagroom uit de koelkast. Rasp de chocolade er over heen.

Serveertip

Laat het desserd tot vlak voor het serveren in de koelkast staan. Dit nagerecht past goed bij kalkoentournedos met geconfijte witlof.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ewillems avatar
ewillems 10-01-2001

Werkelijk overheerlijk en fris nagerecht. Speciale combinatie met de chocoladevlokken. Zoals gesuggereerd heb ik dit klaargemaakt na de kalkoentournedos en dat was heerlijk. Een tip: maak dit vooral in de zomer. In deze tijd (december) zijn de aardbeien nogal duur! Bedankt! Els Willems uit Zaamslag(Zeeland)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten