Videkes (Bladerdeegbakjes)

  • Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-1999

recept voor het maken van videkes voor oa oesterzwammen met tijm elders op mijn pagina

Deel dit recept

Ingrediënten
bladerdeeg; 1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een grote en een kleine ronde uitsteekvorm (vb een groot en klein glas)

Voorbereiding

klop het ei los
verwarm de oven op 225 graden

Bereidingswijze

rol deeg uit tot 3 mm dikte, steek dan voor 1 bakje 2 grote ronde cirkels uit. De ene cirkel doet dienst als bodem, uit de andere cirkel steek je in het midden een kleine ronde cirkel uit (dit wordt het dekseltje). Nu heb je 3 cirkels : 1 volle grote, 1 volle kleine en 1 ringvormige grote.
Leg de volle grote op een beboterde bakplaat, bestrijk de bovenkant met het ei en wel zodanig dat wanner je de ringvormige cirkel erop legt, enkel de overlap bestreken is met het ei. Leg dan ook de ringvormige cirkel erop. Leg nu het kleine cirkeltje in het gaatje (dus op de plaats waar het eigenlijk vandaan komt) van de ringvormige cirkel. Let erop dat hieronder GEEN ei mag gestreken zijn ! Zorg ook dat het ei er langs de zijkanten niet vantussenkomt, anders gaat daar het bakje niet zo goed rijzen.
Doe dit nu zoveel maal als je bakjes wil hebben.
Zet dit dan 10 a 15 min in de oven. LET OP : de oven de eerste 10 minuten NIET OPENEN, anders gaat het bladerdeeg ineenzakken.
Haal nu uit de oven, snij de dekseltjes los en haal het niet gare deel dat binnenin zit eruit.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten