Oesterzwammen Met Tijm In Een Deegbakje

  • Vegetarisch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 20-10-1999

vegetarisch lekker voor of tussengerechtje

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram oesterzwammen; boter; 1 t look; 1 sjalot; enkele takjes tijm; gehakte peterselie; 1,5 dl room; 1,5 dl gevogeltefonds of bouillon; peper en zout; 4 videkes (bladerdeegbakjes zoals voor koninginnehapje; voor het recept zie elders op mijn pagina)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

maak de oesterzwammen schoon en snij ze in julienne (lucifers); bak ze op een hevig vuur kort aan en kruid met peper en zout; voeg de gehakte sjalot, geperste look, gehakte peterselie en verkruimelde tijm toe; overgiet met room en gevogeltefonds; kruiden en laten inkoken.

Serveertip

vul de videkes met het oesterzwam-mengsel, plaats dit op een bord, omgeven met wat krulsla, tomaten- en citroenpartjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten