Japanse Visterrine Met Rettich.

  • Japans, Tussengerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 20-10-1999

Recept ontvangen van Hannie Merkelijn, waarvoor heel erg bedankt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 dikke prei (alleen het wit)
400 g.(diepvries) kabeljauw filet
1 eiwit
2 tl. zout
versgemalen witte peper
2 tl. ma?zena
1 ? el. geraspte mierikswortel
1 dl. slagroom
3 el. droge sherry
1 el. gembersiroop
3 el. roerbakolie
1 rettich
50 g. alfalfa of tauge
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 ? C. snijd het wit van de prei over de lengte open, pel de buitenste vier lagen eraf en laat die ca. 2 min. in kokend water zacht worden. Dep de stukken prei droog met keukenpapier. Vet een kleine terrine of botervloot in. Bekleed de vorm met prei. Pureer de vis in de keukenmachine. Meng eiwit, zout, peper, ma?zena, mierikswortel en slagroom erdoor. Doe dit mengsel over in de vorm, strijk de bovenkant glad en dek het geheel af met de prei. Zet de vorm in een braadslede, vul deze met kokend water en zet de braadslede in de oven. Laat de terrine in ca. 45 min. stollen en daarna afkoelen (tot lauwwarm). Klop de sherry, gembersiroop en roerbakolie tot een dressing. Schil de rettich en schaaf met een dunschiller in de lengte in dunne slierten

Bereidingswijze

Drapeer de slierten rettich en de alfalfa aan de bovenkant van vier borden. Snijd de terrine in 8 plakken. Leg de plakken tegen de rettich salade. Sprenkel de dressing over de salade en rond de visterrine.


Laatste reacties

anita4 avatar
anita4 27-05-2002

lijkt me erg lekker, ik neem het mee. groetjes van anita

variabel avatar
variabel 28-09-2000

Erg lekker. De combinatie van dressing en terrine is heel apart!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten