Koolrabisoep

  • Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 18-10-1999

Maaltijdsoep van koolrabi, prei en doperwten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
3 koolrabi's, 25 g boter, 1 dikke prei, 1.1/2 l bouillon (van tabletten), 200 g gehakt, zout, peper, paprikapoeder, 2 el bieslook, 4 el paneermeel, 300 g doperwten (diepvries), 3 el peterselie, suiker
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Schil de koolrabiknollen, verdeel ze in vieren en snijd ze vervolgens in plakjes.
Snijd de prei in ringen.

Bereidingswijze

Smelt de boter en smoor hierin de koolrabi en prei ca. 5 minuten. Schenk de bouillon erbij en laat het geheel in ca. 20 minuten zachtjes gaar worden.
Maak intussen het gehakt aan met zout, peper, paprikapoeder, fijngeknipte bieslook en paneermeel. Draai er balletjes van.
Laat de gehaktballetjes en de doperwten de laatste 10 minuten in de soep gaar worden.
Roer de fijngehakte peterselie door de soe en breng deze op smaak met zout, peper en suiker.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten