Toscaanse Bonenpot
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 18-10-1999
Lekker eenpansgerecht 930 kcal. p.p.
Ingrediënten 4 personen
250 gr speklapjes2 uien
1 rode paprika
1 groene paprika
1 courgette
3 tomaten
3 el. olijfolie
1/2 liter vleesbouillon van tablet
250 gr salami (worst of plakken)
1 pot witte bonen ca. 700 gr
1 el. (hot)ketchup
1 tl. Italiaanse kruiden
1 tl. paprikapoeder
3 el. geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout
Benodigdheden
Wok of braadpanVoorbereiding
Verwijder het zwoerd van de speklapjes en snijd in stukjes. Snijd de salami in stukjes. Snipper de uien. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de courgette in dunne plakjes. Ontvel de tomaten en snijd in vieren.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok of braadpan. Bak de spekjes en voeg vervolgens de uien, de paprika en courgette toe. Voeg de bouillon erbij en laat ca. 15 min. zachtjes koken. Na 10 min. de salami, uitgelekte bonen en tomaten toevoegen. Breng op smaak met ketchup, paprikapoeder, peper, zout en Italiaanse kruiden. Strooi de kaas erover.
Serveertip
Lekker met ciabatta of stokbrood.
Het kan misschien iets te nat zijn; gebruik dan wat mkinder van de bouillon.
Laatste reacties
Hallo, afgelopen zaterdag heb ik dit recept gemaakt ter gelegenheid van een sinterklaasviering. Iedereen was hgeel erg enthousiast! Ik vind het een prima recept!