gamba's op spaanse wijze

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-10-1999
  • gamba's op spaanse wijze

    Gamba's op spaanse wijze

    Gamba's op spaanse wijze

gebakken gamba's met knoflook en uien

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
24 gamba's, 4 teentjes knoflook, 2 kleine uien, 4 eetlepels olijfolie, 4 etlepels medium sherry, 1 eetlepel citroensap, zout, peper, 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 227,07 kcal
Koolhydraten 4,62 g
Eiwitten 23,64 g
Vetten 10,78 g

Voorbereiding

Pel de gamba's, maar laat de kop en de staart er aan zitten. Pel de teentjes knoflook en snij ze in zeer dunne plakjes. Pel de uien en snij ze in zeer dunne ringen.

Bereidingswijze

Verhit de helft van de olie en bak de plakjes knoflook heel licht bruin.
Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Voeg de uienringen aan de pan toe en bak ze omscheppend 4 min. op een hoog vuur. Schep ze uit de pan. Verhit de rest van de olie in de pan en bak hierin de Gamba's omscheppend in 3-4 min. gaar.
Voeg de sherry, het citroensap, de knoflook en de uien toe. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel nog even doorwarmen en strooi de peterselie erover.

Serveertip

Lekker met droge rijst met stukjes rode paprika en gestoofde courgette

Laatste reacties

Nelly5744 avatar
Nelly5744 23-10-2017

Nooit met uien gedaan. Pepertje nog toegevoegd. Lekker! Bedankt!

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 03-07-2008

Lijkt me ook lekker voor Tapas. Ik neem het mee...Bedankt....Margrit

valkosipuli avatar
valkosipuli 20-02-2002

lekker zeg trouwens alles wat met knoflook gemaakt is is lekker!!!!!

stadhoud avatar
stadhoud 19-02-2002

Lekker

fridaberk avatar
fridaberk 02-06-2001

Zal ze zeker uit proberen, Fried

lekkerbekkies avatar
lekkerbekkies 04-11-1999

leuk recept, alleen jammer dat de gamba 's vooraf gepeld worden.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten