1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Saus
  5. Hamlapjes In Zoetzure Saus

Hamlapjes In Zoetzure Saus

Door: sparky

  • , Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 18-10-1999

Ingrediënten


600 gram dunne hamlapjes.
3 eetlepels sojasaus.
1 eetlepels gemberpoeder.
2 eetlepels sherry.
60 gram boter of margarine.
zout en peper.
1 eetlepel fijngesneden prei.
halve eetlepel fijngesneden gember.
1 eetlepel suiker.
1 eetlepel gembernat.
1 eetlepel azijn.
1 theelepel citroensap.
halve deciliter water.
1 theelepel maizena.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Maak een mengesel van 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel gemberpoeder en 1 eetlepel sherry.
Wrijf hiermee de hamlapjes in en laat dit 30 minuten intrekken.
Bestrooi het vlees hierna met een beetje peper en zout.
Braad het vlees in een braadpan in de boter op een matig vuur tot het bruin is.
Voeg tijdens het braden 1 eetlepel prei en een halve eetlepel fijngesneden gekonfijte gember toe.
Maak een sausje van de suiker, 1 eetlepel gembernat, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel sherry, 1 eetlepel azijn, 1 theelepel citroensap en een halve dl. water.
Voeg dit toe aan het vlees en laat het dan met de deksel op de pan 45 minuten gaar stoven.
Bind de saus door er een papje van 1 theelepel maizena en 2 eetlepels water doorheen te roeren.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van sparky
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top