1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Varkensfricandeau In Bladerdeeg Met Appel-roomkaas

Varkensfricandeau In Bladerdeeg Met Appel-roomkaas

  • Nederlands, Feestmaaltijd
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-10-1999

Ingrediënten 4 personen


1 zakje gedroogde appeltjes a 150 gram, 3 eetlepels Calvados, 1 varkensfricandeau a ca. 600 gram, zout, peper, 40 gram boter of margarine, 50 gram witte amandelen (Baukje), 2 sneetjes witbrood, 2 eetlepels melk, 1 ei, 7 plakjes bladerdeeg (diepvries), 1 eetlepel bloem, 1 ui, 1 appel, 1 eetlepel boter of margarine, 1/2 kippebouillontablet, 1 eetlepel citroensap, 1 bekertje zure room (125 gram), 2 theelepel honing


Verder heb je nodig


Deegroller, bakpapier


Een verpakt hoofdgerecht speciaal voor Sinterklaas

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Gedroogde appeltjes in kleine stukjes snijden. In kom doen: 2 eetlepels Calvados en appelstukjes. Ca. 2 uur laten intrekken. Varkensfricandeau rondom bestrooien met zout en peper. In braadpan boter verhitten en varkensfricandeau in ca. 10 minuten rondom bruin bakken. In een droge koekepan amandelen al roerende met een houten lepel op matig vuur in ca. 3 minuten goudbruin roosteren. Op een bord uitspreiden en laten afkoelen. Amandelen fijnhakken. Korstjes van brood snijden. Brood in kleine blokjes snijden. melk in kom doen. Broodblokjes erdoor scheppen. Ei splitsen. In kommetje eiwit loskloppen. Aan broodblokjes toevoegen: eiwit, appeltjes, amandelen, zout en peper. Goed door elkaar mengen. Bladerdeeg uitspreiden op aanrecht en in ca. 10 minuten laten ontdooien. Varkensfricandeau aan korte kanten over hele lengte tot op 1 cm van de rand insnijden en vullen met het appel-broodmengsel. Bakplaat bekleden met bakpapier. Aanrecht bestuiven met bloem. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en met deegroller uitrollen tot een rechthoekige lap van ca. 35 cm lang en 30 cm breed. Varkensfricandeau op deeg leggen. Randen van deeg bestrijken met water. Eerst de zijkanten en daarna de lange kanten van het deeg over de fricandeau vouwen en de naden stevig op elkaar drukken. Overtollig deeg eraf snijden en bewaren. Vleespakket met naar naar beneden op bakplaat leggen. Van het afgesneden deeg een dun 'touwtje' rollen en dit kruisgewijs op het pakketje plakken. In kopje eierdooier loskloppen met 1 eetlepel water. Deeg ermee bestrijken. Met een vork op regelmatige afstanden aan de bovenkant van het pakketje gaatjes in het deeg prikken.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 175 gr.C. of gasovenstand 3. Bakplaat in midden van de oven schuiven en het vleespakket in ca. 30 minuten goudbruin bakken. Intussen ui pellen en snipperen. Appel schillen, klokhuis verwijderen en raspen. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Ui toevoegen en ca. 3 minuten fruiten. Bouillontablet erboven verkruimelen. Toevoegen 1 dl water, citroensap en 1 eetlepel Calvados. Goed doorroeren. Geraspte appel, zure room en honing met een garde erdoor kloppen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Ingepakte varkensfricandeau aan tafel in dikke plakken snijden.

Serveertip

Serveren met saus.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelique_l


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelique_l
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top