Lamspot Uit De Romertopf

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-10-1999

Een stevig groenten- lamsgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr, lamsschouder, 2 el olijfolie, 1 ui, 1 teentje knoflook, 400 gr. aubergine, 400 gr. courgette, 200 gram witte kool, 2 aardappels, 2 harde zure appels (granny), 2 grote tomaten, 1 el gedroogde oregano, 1 tl kummel, peper en zout
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Romertopf, oven, braadpan.

Voorbereiding

Zet de romertopf in het water. Snij het lamsvlees in blokjes en bestrooi met kummel, peper en zout. Snipper de ui, was de groenten en snij de aubergine en courgette in kleine blokjes, de witte kool in reepjes, de aardappels en appel schillen en in dunne schijfjes, de tomaten ontvellen en in stukjes snijden.

Bereidingswijze

Verhit 1 el olijfolie en bak de lamsvleesblokjes, voeg de gesnipperde ui en knolook uit de knijper toe en bak deze eventjes mee. Kwast de romertopf in met de rest van de olijfolie. Leg om en om, de helft van de aardappel- en appelschijfjes op de bodem, bestrooi met zout, peper en de helft van de oregano. Meng de groenten met het vlees en leg op de appel-aardappelschijfjes. Dek dit af met nog een laag aardappel-appelschijfjes, strooi nog wat peper-zout- oregano erover en sluit de romertopf. Zet de romertopf 75 minuten in de oven bij een temperatuur van 220 graden. Lekker met boerenbruinbrood en een glas bier.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten