1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Turkse keuken
  5. Pilaf

Pilaf

  • Turks, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 17-10-1999

Ingrediënten 2 personen


* 1pond hamlappen of mager nasivlees
* 3 groete uien
* cayennepeper
* boter
* hal tot anderhalve theelepel sambal
* half theekopje ketjap manis zoet
* 1 pot of blik perziken
* 1 klein blikje tomatenpuree


Verder heb je nodig


Braadpan
kookpan


Zijn geen woorden voor.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Geen

Bereidingswijze

Maak een marinade van de sambal en de ketjap.
Snij het vlees aan kleine stukjes en laat het een poosje in de marinade staan.
Laat wat boter in de pan smelten en doe het vlees in de pan.
Voeg de cayennepeper en het zout toe en laat het bruin bakken.
Als alles bruin is,worden de uien toegevoegd(laten fruiten).
Toevoegen:de marinade van ketjap en sambal,tomatenpuree en het sap van de perziken.
Dit alles wordt aan de kook gebracht en wanneer het kookt minstens een half uur laten smoren(sudderen).
Daarna gas uit en ongeveer 3uur laten staan.
Rijst koken.
Perziken snijden en evt.erbij warm maken(niet koken).
Rijst en pilaf in 1 pan samenvoegen en dan opdienen.

EET SMAKELIJK !!!

Serveertip

Gewoon op een lekker groot bord.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betsie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van betsie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top