Viscappuccino Met Rivierkreeftjes

  • Frans, Voorgerecht
  • 10-20 min.

Leuk om dit echt in een cappuccino-kopje te serveren. Kan als voorgerecht maar ook als amuse!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 cm verse gemberwortel, ? pot visfond (a 380 ml), 125 ml slagroom, zout, peper, 8 rivierkreeftjes

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer, 2 kleine sateprikkers

Voorbereiding

Gember schillen en in dikke plakken snijden. In pan fond met slagroom en gember ca 5 minuten laten koken. Gember uit fond nemen. Soep op smaak brengen met zout en peper. Helft van de rivierkreeftjes aan soep toevoegen en geheel met staafmixer pureren.

Bereidingswijze

4 kreeftjes aparthouden, de rest van de rivierkreeftjes in stukjes van ca 1 cm snijden en in twee voorverwarmde (cappuccino-) kopjes leggen. Soep zachtjes verwarmen. Soep met staafmixer schuimig kloppen en in kopjes schenken. Bestrooien met weinig peper. Per prikker 2 kreefjes steken en over kopje leggen. Direct serveren.

Serveertip

Leuk om dit echt in een cappuccino-kopje te serveren. Kan als voorgerecht maar ook als amuse!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

siempie avatar
siempie

Doorsturen

Home Recepten