1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Fazant
  6. Fazant Met Wintergarnituur

Fazant Met Wintergarnituur

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-10-1999

Ingrediënten 4 personen


Twee fazanten, 2 dl fond van fazant (zie mijn recepten onder 'anders'), cognac of jenever om te flamberen, port om te blussen, boter, stengel selder, ui, peper en zout, bloem, 2 dl room.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven op 180?.
Snij billen en borsten van de fazanten. (gebruik de karkassen voor de fond)
Snij selder en ui fijn.

Bereidingswijze

Wentel de stukken fazant lichtjes in de bloem. Smelt de boter in een ovenschaal en bak de stukken vlees enkele minuten. Voeg ui en selder toe en laat eventjes meebakken. Flambeer met cognac of jenever en blus met de port. Dek af met alluminiumfolie en zet nog vijf minuten in de oven.
Zet het vlees apart en hou warm. Voeg de fond van fazant toe en laat krachtig koken tot het iets gereduceerd is. Giet door een zeef in een ander pannetje en voeg de room toe. Laat nog eventjes inkoken en kruid met peper en zout. Klop van het vuur op met enkele klontjes boter.

Serveertip

Serveer met gratin van raapjes en bospaddestoelen, criquette van aardappel, geglaceerde raapjes (zie mijn recepten onder 'bijgerecht') of een ander winters garnituur.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marc_sierens


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marc_sierens
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top