1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Cranberrysaus

Cranberrysaus

Door: joosje

  • Internationaal, Bijgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 16-10-1999

Ingrediënten


500 gram cranberries, 100 gram suiker, 2 kruidnagels, 1/2 theel. kaneel, 2 dl. water.


Verder heb je nodig


Zeef

Cranberrysaus
Cranberrysaus
Cranberry saus

-isolatie/isofoam-isolatiefolie-4-mm.do

-isolatie/isofoam-isolatiefolie-4-mm.do
Cranberrysaus
Cranberrysaus
Cranberrysaus
Cranberrysaus

Heerlijke saus bij kalkoen of wild.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook het water en voeg de suiker toe, als de suiker opgelost is gaan de kruiden er bij en de cranberries. Laat 10 min. koken, wrijf alles door een zeef en laat opnieuw 10 min. koken. Cranberriesaus bindt vanzelf bij het afkoelen, maar indien nodig kunt u haar nog verder binden met wat aangemaakte maizena.

Serveertip

Maak de saus vooral niet te zoet! Zoals ik al zei, overheerlijk bij wild en kalkoen maar bij varkensvlees uit de oven of bij een kipfiletje ook niet te versmaden.



Deel dit recept

Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van joosje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top