ajam smoor

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.

smoor gerecht van kipfilet

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 dubbele kipfilet in blokjes gesneden
1 ui
1 tn knoflook
1 groene peper ontdaan van zaadjes
3 kruidnagels
1/2 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 steranijs
1 tl zout
1 tl suiker
2 el zoete sojasaus (ketjap manis)
1 dl water
1 el paneermeel
2 el plantaardige olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Wok met dikke bodem

Voorbereiding

snipper de ui, pers de knoflook en snijd de peper in ringen.

Bereidingswijze

Verwarm de olie in de wok. Fruit de ui, pepers en knoflook enkele minuten op hoog vuur. Voeg de stukjes kip toe en blijf voortdurend roeren. Zet het vuur zachter en voeg de kuiden toe. Als ze beginnen aan te zetten voeg dan het water toe en voeg volgens de ketjap en de paneermeel toe. Laat het geheel nog 10 min. Doorsudderen op het laagste pitje.

Serveertip

Maak dit gerecht enkele uren van te voren zodat het kan marineren. Verwarm het vervolgens kort voordat het geserveerd wordt.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

culieus avatar
culieus

Doorsturen

Home Recepten