Sperzieboontjes Uit De Wok
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Voorbereiding
Kook de schoongemaakte sperzieboontjes beetgaar. Snijd het wit en het groen van de bosuitjes apart in ringetjes. Week de nasikruiden in 4 eetl. heet water. Snijd de kipfilet in mooie blokjes. Roer de opgeloste santen met de kerrie, de sambal oelek en de ketjap door elkaar.
Bereidingswijze
Verhit de olie in een wok (of koekenpan met een hoge rand). Roerbak de kipfilet totdat het rondom is aangebraden. Voeg de boontjes met de mais toe en het wit van de bosuitjes. Bak dit kort mee. Laat de nasikruiden vervolgens kort meebakken. Roer er dan de kokosmelk met kruiden door. Draai het vuur nu hoog, zodat een deel van het vocht verdampt. Bestrooi met het groen van de bosuitjes.
Serveertip
Lekker met rijst.
EETSMAKELIJK