1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Ratatouille
  5. Ratatouille

Ratatouille

Door: calorietje

  • , Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-10-1999

Ingrediënten 6 personen


2 aubergineszout4 kleine cougettes4 el olijfolie2 grote uien1groene paprika 1rode paprika 2 el gehakte basilicum1 grote knoflookteen uit de knijper1 literblik gepelde tpmatenzout peper uit de molen 1 1/2 droge witte wijn



Kcal 84 pp

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij van de aubergines de uiteinden af en halveer de vruchten in de lengte. Snij de binnenkanten enkele malen met een scherp mes diep in en wrijf ze goed met zout in. In een vergiet wegzetten en minstens 30 minuten laten intrekken zodat de bittere smaak verdwijnt.Aubergines onder de koude kraan goed afspoelen en droogdeppen. In grove stukken snijden. Cougettes met een vochtige doek afwrijven en in niet te dunnen plakken snijden. Ui pellen en in parten snijden. Paprika"s halveren, zaad en zaadlijsten verwijderen en van het vruchtvlees niet te kleine stukken snijden.Verhit een pan en bak de uien effe aan.wbr> Voeg de paprika's en de cougettes toe en bak ze 5 min. groenten uit de pan nemen en even apart zetten. In de achtergebleven olie de stukken aubergine aanbakken tot ze van kleur veranderen en dan de andere groenten bij de aubergines terugdoen.Tomaten met sap, knoflook en gehakte basilicum erbij doen en op smaak brengen met zout en peper. Aan de kook brengen. Indien de ratatouille heet geserveerd wordt de wijn toevoegen en even meewarmen, maar als het gerecht koud wordt opgediend, pas toevoegen als de groente half is afgekoeld



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van calorietje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top