1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. chocoladetaart

chocoladetaart

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-10-1999

Ingrediënten 8 personen


Zie verder


Verder heb je nodig


Zie verder


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Feuilletine:100gr gepofte rijst,155gr feuilletine,130gr melkcouverture,290gr pralinepasta met hazelnoten.De feuilletine mengen met de gepofte rijst en de melkcouverture en de pralinepasta erbijvoegen.
Mousseline: 1l melk,250gr suiker,1 vanillestokje,8 eieren,255gr suiker,110gr cremepoeder,500gr boter,250gr suiker.De melk opwarmen,vanillestokje en de suiker bijvoegen.De eieren,en 250gr suiker bijvoegen en de cremepoeder.op kookpunt brengen en de melk erbijvoegen.250gr gesmolten boter bijvoegen en 250 gr boter op kamertemperatuur.
Chocolademousse: voor de bombedeeg;125gr eieren,275gr eierdooiers,voor de siroop;312gr suiker klein beetje water;650gr cardonachocolade 63%,1150gr room.
voor de bombedeeg,de eieren en de dooiers opkloppen,de suiker en het water aan de kook brengen op 122?C.deze siroop op de bombedeeg gieten en volledig laten afkoelen.De chocolade laten smelten,en er tot 3/4 opgeklopte room bijvoegen en vervolgens de chocolade bij het bombedeeg voegen.
amandelbiscuit:900gr broyage,365gr bloem,390gr eieren,220gr dooiers,750gr eiwit,300gr suiker.
de bloem,de broyage,eierenen dooiers mengen.Het eiwit kloppenmet de suiker en voorzichtig onder het men,gsel doen
Glazuur: 300gr verse room,360gr water,450gr suiker,150gr cacaopoeder,8 gelatineblaadjes.
de room,suiker en het water aan de kook brengen,daarna de cacaopoeder bijvoegen.laten koken tot op 74 op de reractometer,daarna laten afkoelen en de gelatineblaadjes op 60?C bijvoegen.
Snij 2 biscuits op maat,een ervan op de bodem van een ronde vorm.een laagje feuilletine van 1cm aanbrengen,en een tweede biscuit op de feuilletine leggen.Bedekken met een laagje mousseline en daarna in de diepovries plaatsen.Alles eindigen met de chocolademousse,uit de vorm doen en overgieten met een laag glazuur.
en nu genieten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frj


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frj
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top