1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Roomvleesschotel

Roomvleesschotel

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-10-1999

Ingrediënten 4 personen


300-400 gram hamlappen in dobbelsteentjes gesneden, 250 gram champignons in vieren gesneden, 1 pond aardappelen in blokjes gesneden, 3 uien gesneden, 1 rode of groene paprika gesneden, zout, peper, knoflookpoeder (of verse), 1 dl bouillon, 1/8 liter slagroom of zure room, 1 el mosterd.



Snel voorbereid, de oven doet de rest.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen 200 C.
Vuurvaste schotel invetten.

Bereidingswijze

Vlees, champignons, aardappelen, uien, paprika, zout en peper door elkaar mengen. In de ovenschotel overdoen. Bouillon mengen met zure room of slagroom en de mosterd. Over het vleesmengsel gieten. Goed afdekken en 1 uur in de oven zetten. Temperatuur van oven dan op 175 C zetten, even het vleesmengsel omscheppen en nog een half uur terug de oven in.

Serveertip

Garneren met peterselie of bieslook.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top