1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. koolrolletjes vegetarisch

koolrolletjes vegetarisch

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-10-1999

Ingrediënten 4 personen


15 gram boter, 100 gram in plakjes gesneden champignons, 6 sjalotjes gesneden, 1 kopje gare rijst (bruin of wit), 2 hardgekookte eieren fijngehakt, zout en peper, 1 witte kool, 1 blikje (1/2 liter) gecondenseerde tomatensoep of tomatensaus, beetje tijm.



Fijne schotel voor alledag of met gasten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

8 flinke koolbladeren voorzichtig verwijderen en in kokend water 3-5 minuten laten blancheren. Dikke gedeelte van de harde nerf er eventueel uit knippen met keukenschaar. Oven voorverwarmen 190-200 C.

Bereidingswijze

In boter champignons en sjalotten sauteren. In kom doen, rijst en eieren erbij. Op smaak brengen met zout en peper. verdeel op elk koolblad wat rijstvulling. Maak een pakketje van het blad door de zijkanten over de rijst heen te vouwen en dan hat blad op te rollen. Indien nodig met houten prikker vastzetten. Met de naad aan de onderkant in een vuurvaste ondiepe schaal leggen en de soep, onverdund,of de tomatensaus, erover heen verdelen. Bestrooien met tijm en in de oven in ongeveer 1 uur afgedekt gaar laten worden.

Serveertip

Goed recept voor een buffet.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top