1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaasje Met Spruitjesstamppot

Varkenshaasje Met Spruitjesstamppot

Door: carlajan

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-10-1999

Ingrediënten 4 personen


800 g. aardappels
750 g. spruitjes
1 grote ui
75 g. boter
3 theelepels kerriepoeder
2 1/2 dl. bouillon (tablet)
500 g. varkenshaas
peper, zout
1 theelepel kaneel



Dit recept komt uit het blaadje van de C1000

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snij ze in stukken. Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Pel en snipper de ui. Verhit 25 g. boter in een pan en fruit de ui met de kerriepoeder even aan. Schep de aardappels erdoor en voeg de bouillon toe. Stoof in circa 20 minuten zachtjes gaar. Kook intussen ook de spruitjes gaar en giet af. Snij de varkenshaas in plakken van ongeveer 3 cm. dik en druk ze iets plat. Wrijf ze in met peper, zout en kaneelpoeder. Verhit de rest van de boter in een koekepan en bak de plakjes varkenshaas in circa 6 minuten mooi bruin en net gaar, keer ze halverwege. Stamp de aardappels grof en schep de spruitjes erdoor. Laat eventueel al roerende het teveel aan vocht verdampen. Schep de stamppot op vier warme borden en leg de stukjes varkenshaas erop.

Bron

C1000



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top