1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Tomaten-Macaronischotel

Tomaten-Macaronischotel

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-10-1999

Ingrediënten 4 personen


1.175 gram macaroni, 1 ui gesnipperd, 250 gram ontvelde en in plakken gesneden tomaten, 60 gram parmezaanse kaas, uitgebakken ontbijtspek en peterselie voor garnering. 2.Ham-en-kaasaus: 2 eieren, 1 tl franse mosterd, 2 1/2 dl melk, 30 gram boter, 60 gram fijngesneden ham, 60 gram geraspte belegen of oude kaas, cayennepeper.



De tomaten en de speciale kaassaus maken deze macaronischotel anders.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen 160 - 170 C.

Bereidingswijze

Macaroni met de ui in ruim water koken 'al dente'. Afgieten en uit laten lekken. De helft van de macaroni in een vuurvaste schaal leggen, tomatenplakken erover verdelen en bedekken met de rest van de macaroni. De ham en kaassaus erover gieten en bestrooien met de geraspte kaas. Ongeveer 35 minuten in de oven en garneren met spek en peterselie.
Ham-en-kaassaus: Klop in een kom de eieren, mosterd, melk, boter, ham, kaas en cayennepeper met een garde goed door elkaar.

Serveertip

Met een salade en stokbrood is dit een heerlijke maaltijd.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top