bloemkool
gedroogde garnalen of kip
2 uien
peper
sambal
ketjab
rijst of aardappelen
Hapjespan gewone pan (kip koken)
Dit surinaamse gerecht maak je vrij simpel met een hollandse bloemkool. Bloemkool dus, maar dan anders.
-als je voor kip kiest, eerst de kip(file) koken.
-als je voor (gedroogde)garnalen kiest, garnalen laten wellen in water (garnalen verkrijgbaar bij de Toko, zijn ook lang houdbaar)
-Uitjes snijden
Kook de kip, na het koken in kleine stukjes snijden, of als je voor de garnalen kiest, laat ze wellen in water.
Doe de versnipperde ui in een hapjespan met olie. Doe dan de kip of de garnalen erbij (niet te veel garnalen).
Dan toevoegen bij de kip : ketjab, sambal, peper. Bij de garnalen GEEN ketjab, sambal en peper toevoegen.
Bouilonblokje toevoegen.
Ongekookte bloemkool heel fijn snijden en toevoegen. Eventueel beetje water toevoegen.
Alles in de pan roerbakken.
Serveren met rijst of aardappelen.
misspiggie 28-03-2012
Vanavond gemaakt, lekker en anders dan anders bloemkool, we zijn geen van allen bloemkooleters maar nu wel, gegeten met aardappels de smaak ervan is verrassend met de bloemkool, gaat vaker in de herhaling, groet misspiggie
anita4 21-01-2009
dank je wel, ziet er lekker uit neem ik mee
groetjes anita
dropkatje 26-07-2002
Erg lekker gerecht. Heb er alleen nog wat knoflook aan toegevoegd. Dit is lekkerder dan bloemkool met een papje (al vind ik dit op z'n tijd ook wel lekker)
Groetjes Katja