1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Bloemkool
  6. Surinaamse Bloemkool

Surinaamse Bloemkool

Door: kookmiepje

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-10-1999

Ingrediënten 2 personen


Bloemkool
gedroogde garnalen of kip
2 uien
peper
sambal
ketjab
rijst of aardappelen


Verder heb je nodig


Hapjespan gewone pan (kip koken)


Dit surinaamse gerecht maak je vrij simpel met een hollandse bloemkool. Bloemkool dus, maar dan anders.

Ontdek meer:

Voorbereiding

-als je voor kip kiest, eerst de kip(file) koken.
-als je voor (gedroogde)garnalen kiest, garnalen laten wellen in water (garnalen verkrijgbaar bij de Toko, zijn ook lang houdbaar)
-Uitjes snijden

Bereidingswijze

Kook de kip, na het koken in kleine stukjes snijden, of als je voor de garnalen kiest, laat ze wellen in water.
Doe de versnipperde ui in een hapjespan met olie. Doe dan de kip of de garnalen erbij (niet te veel garnalen).
Dan toevoegen bij de kip : ketjab, sambal, peper. Bij de garnalen GEEN ketjab, sambal en peper toevoegen.
Bouilonblokje toevoegen.
Ongekookte bloemkool heel fijn snijden en toevoegen. Eventueel beetje water toevoegen.
Alles in de pan roerbakken.
Serveren met rijst of aardappelen.



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookmiepje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top