gestoomde gemberkip

  • Chinees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-1999

Pittig hoofdgerecht uit de Chineese keuken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kip of 4 bouten* 2 knoflooktenen* 1 ui* groot stuk gemberwortel* 3 eetl azijn* 3 theelepels zout* 1 lepel slaolie*wat verse peterselie* enkele komkommerschijfjes*
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Stoompan, rasp, kom.

Voorbereiding

De stoompan vullen met een halve liter water en op vuur met deksel erop.
Stukken kip in het stoomgedeelte leggen met gemalen of fijngesneden knoflook. Op groot vuur 30 min. laten stomen. Tussentijds een kom pakken en de gember grof raspen.

Bereidingswijze

Als de kip gaar is, vuur afzetten. Azijn toevoegen aan de kom met de geraspte gember.Zout naar smaak erbij. 1 kopje van het stoomvocht erbij( de rest kan je invriezen voor kippesoep of zo). Doe als laatste de olie er in en roer lichtjes met een lepel.Giet het dan uit over de kip.
Garneer de kip op een platte schaal met wat peterselie en kmkommerschijfjes.

Serveertip

Lekker als bijgerecht bij bijv. bamisoep, als hoofdgerecht lekker met witte rijst.(Zie daar).

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten