Witlof Lasangne

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-10-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

  • 8 flinke stronkjes witlof
  • zout
  • 2 sjalotten
  • 1 tl. kerrie
  • 2 el. bloem
  • 1 dl. creme fraiche
  • 250 g. achterham
  • 100 g. pittige Goudse kaas.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem van elk stronkje 6 blaadjes. Kook deze 3 min. in water met zout. Snijd de rest van de groente in smalle reepjes. Snipper de sjalotten en fruit ze in 50 g. boter lichtbruin. Voeg het witlof, de kerrie en de bloem toe en bak die 4 min. mee. Roer de creme fraiche door het mengsel. Leg een laag witlofblaadjes in een ingevette vuurvaste ovenschotel, verdeel daarop het witlofmengsel en dek dit af met de geraspte kaas, schuif de schaal in het midden van de oven en laat de lasagne in 30 min. gaar en goudbruin kleuren.

Laatste reacties

ellyvanrooy1 avatar
ellyvanrooy1 28-04-2009

bedankt voor dit recept, ik kwam het tegen toen ik iets met witlof zocht. Ik heb het meteen gemaakt en het was lekker. De variant met de aardappelschijfjes staat me ook wel aan, dat ga ik de volgende keer proberen. gr. Elly

dropkatje avatar
dropkatje 05-03-2002

Erg lekker, ik heb het alleen een beetje aangepast. In plaats van witlofblaadjes als laagjes te gebruiken heb ik aardappels in plakjes (met de kaasschaaf) gesneden en dat er tussen gedaan. Dit was erg lekker en je maaltijd is meteen compleet. Groetjes Katja

paulnooijen avatar
paulnooijen 18-02-2001

Hallo Hanneke, Ik vind jouw recept heel erg spannend eruit zien ik ga het vanavond maken. Ik stuur je mijn reactie nog wel Al vast dank Groet, Paul

judit_a avatar
judit_a 26-11-1999

Hallo, Ik heb het nog niet gemaakt maar het lijkt me wel lekker. Ik heb alleen een vraagje over het recept. Er staat dat je ham nodig heb maar waar??? Groeten Judit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten