1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Jambalaya
  5. Jambalaya

Jambalaya

  • Amerikaans, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-1999

Ingrediënten 10 personen


1 el plantaardige olie, 150 gram ham in blokjes gesneden, 1 rookworst in plakjes gesneden, 1 pond hamlap in dobbelsteentjes gesneden, 2 grote uien gesneden, 1 stengel bleekselderij, 1 grote groene paprika gesneden, 2 teentjes knoflook geperst, 1/2 tl hot pepper saus, 2 laurierblaadjes, 1 1/2 tl zout, 1 1/2 tl oregano, 1 1/2 tl peper, 1 tl tijm, 4 tomaten ontveld en in stukjes gesneden, 1 blikje (250 gram) tomatensaus, 1 halve liter kippebouillon, 4 groene lenteuitjes heel fijn gesneden, 500 gram droogkokende rijst.



Dit is een jambalaya met varkensvlees.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Oven voorverwarmen 175 C.

Bereidingswijze

Olie verhitten in grote pan, die ook de oven in kan. Al het vlees erbij doen, al roerend lichtbruin bakken. Uien,selderij en paprika erbij, 5 minuten meebakken. Knoflook en de rest van de kruiden erbij, goed roeren. Tomaten erbij, tomatensaus, bouillon en rijst. Deksel erop en in 20 minuten in de oven de rijst gaar laten worden. De groene uitjes erdoor en opdienen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top