1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. creoolse bonen & rijst

creoolse bonen & rijst

Door: ina_can

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-1999

Ingrediënten 8 personen


2 grote blikken gepelde tomaten (2x 500 gram)
250 gram droogkokende rijst, 2 el olie, 1 ui gesneden, 4 teentjes knoflook, geperst, 1 selderijstengel gesneden, 1 winterpeen gesneden, 1 groene paprika gesneden, 1 el gemalen komijnenzaadjes, 1 el chilipoeder, 1 tl basilicum, 1/2 tl cayennepeper, 2 blikken kidneybonen (2 x 550 gram), uitgelekt, 1 blik (170 gram) tomatenpuree, 3 el azijn, 1 el worcestershiresauce, 1 tl suiker.



Alles in 1 pan, yummie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Tomaten laten uitlekken, vocht opvangen en aanvullen met water tot een halve liter. Met rijst in een pan doen, aan de kook laten komen en 20 minuten zachtjes gaar koken. Olie verhitten in steelpan, ui en knoflook toevoegen, koken tot ui zacht is. Selderij, wortel en paprika erbij. Even laten doorkoken. Alle kruiden, rijst en de overige ingredienten erbij. Op laag vuur goed heet laten worden.

Serveertip

Lekker met de Cajun karbonaadjes of als vegetarische schotel.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top