1. Home
  2. Recepten
  3. Indiase keuken
  4. Curry
  5. Curry Met Twee Korianders

Curry Met Twee Korianders

  • Indiaas, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 12-10-1999

Ingrediënten 6 personen


1 1/2 tl korianderzaadjes, 1 tl zwarte peperkorrels, 1 1/2 pond kipfilet of stukken kip zonder vel, 1 el plantaardige olie, 1 tl mosterdzaadjes, kaneelstokje van 7 cm, 2 uien dun gesneden, 4 teentjes knoflook heel fijn gesneden of geperst, 2 grote tomaten zonder zaden en in stukjes gesneden, 1 el verse citroensap, 1 el vers geraspte gemberwortel, 1 tl zout, 1/2 tl turmeric (geelwortel) 1/4 tl cayennepoeder, blik kokosmelk, 1/2 kopje vers gesneden korianderblaadjes.



De Beste!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Korianderzaadjes en peperkorrles in een droge pan op half hoog vuur 3 minuten al roerend bakken. Uit de pan halen en malen in pepermolen of blender. Olie verhitten in pan, mosterdzaadjes en kaneel toevoegen. Kip, uien en knoflook erbij en 5 minuten bakken. Tomaten, citroensap, alle kruiden en kokosmelk toevoegen. Aan de kook laten komen en met deksel erop op laag vuur 30 minuten laten stoven,
Verse koriander erdoor roeren en serveren met rijst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ina_can
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top