broccoli/boursin/gerookte kip roerbak

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-10-1999

Een heerlijk recept, redelijk lijnvriendelijk en het ziet er erg aantrekkelijk uit.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram broccoli, 1 eetl. olijfolie, 1 doosje champignons, 1 gerookte kipfilet, 1 doosje boursin (light), 2 bosuitjes, 1 flinke teen knoflook, paar tros tomaatjes, scheut cognac, cashewnoten.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 490,63 kcal
Koolhydraten 22,88 g
Eiwitten 21,72 g
Vetten 28,00 g
Benodigdheden
wok

Voorbereiding

Bak de cashewnoten in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren, zet ze apart. Snijd de broccolisteeltjes in dunne reepjes, de knoflook in dunne plakjes, de bosuitjes in ringetjes, de kipfilet en de champignons in dunne plakjes en de broccolieroosjes in kleine stukjes, hak de noten grof.

Bereidingswijze

Laat 1 eetl. olie heet worden in een anti-aanbakpan en bak daarin de knoflook. Voeg na 2 min. de broccoliereepjes toe, na 4 min. de champignons. Doe er dan na een paar minuten de broccoliroosjes, de kip en de bosuitjes bij, blijf weer 2 min. roerbakken. Blus het geheel nu af met de cognac en doe de boursin erbij terwijl je blijft roeren tot alles gesmolten is. Strooi er tot slot de grofgehakte cashewnoten over en garneer met halve trostomaatjes.

Serveertip

Dit recept is niet van beton, als je wat meer cognac wil of wat minder noten, houd je niet van knoflook of vind je tomaatjes niet zo lekker, voel je vrij om dingen toe te voegen of weg te laten, maar wij vinden het op deze manier heerlijk.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 20-11-2016

We hebben dit gisterenavond gegeten,echt heerlijk hoor, nog een beetje sambal toegevoegd,wij aten het met gebakken aardappeltjes.Dank je wel voor het delen van dit lekkere recept. Jeannette

ankie43 avatar
ankie43 12-11-2016

Hallo Joosje. Dit was heel lekker en dat uit de mond van een brocoliehater. Dit durf ik mjn gasten wel voor te zetten. Bedankt en fijn weekend. Ankie.

bralinjo avatar
bralinjo 22-08-2013

Hallo Joosje. Gisteravond je recept uitgeprobeerd. Dit gaat bij ons vaker op tafel komen! We hadden een heerlijke, zelf gerookte kipfilet en broccoli uit eigen tuin! Cognac had ik helaas niet, heb ik vervangen door knoflookjenever en boursin light kon ik niet vinden dus ik heb de gewone versie gebruikt. Erbij aten we rijst, maar dat vond ik een beetje droog, de volgende keer probeer ik groene tagliatelle. De broccoli zou ik even een paar minuutjes voorkoken, we vonden de roosjes nu nog wat te hard.

hedy1962 avatar
hedy1962 06-02-2013

Hallo Joosje, Nou ik heb vanavond voor man en kinderen jouw gerecht gemaakt en we vonden het allemaal erg lekker.ik had alleen geen cognac in huis en heb aan jouw gerecht 1 kuipje Boursin en een beetje monchou toegevoegd , daar 2 kuipjes boursin mij wel erg veel leken. Maar dit is dus een recept om te bewaren !! Nogmaals bedankt. Groetjes, Hedy

hedy1962 avatar
hedy1962 06-02-2013

Hallo Joosje, Ik heb je recept meegenomen , lijkt me erg lekker. Ik ga het vanavond maken en dan hoor je wel hoe ik het vond. Bedankt, Groetjes, Hedy

joosje avatar
joosje 13-05-2012

Leuk dat jullie het lekker vonden! 1 kipfilet voor 4 personen vind ik echt te weinig. Maar voel je vrij om de hoeveelheden te halveren als je dat beter vind.

evdk avatar
evdk 12-05-2012

vanavond weer gegeten... heerlijk... maar ik twijfel nog steeds over aantal eters.... moet dat niet 4 personen zijn???

laurita87 avatar
laurita87 21-11-2009

Hmm ziet er lekker uit en fijn dat er een recept staat voor 2 personen! Scheelt een heleboel omrekenen! Ik ga hem van de week uitproberen!

probeersel avatar
probeersel 27-03-2004

We zijn gek op broccoli, en een lekker recept dat vriendelijk is voor de lijn is altijd welkom. Ik neem m mee hoor

njiskje avatar
njiskje 01-09-2003

Hallo Ben benieuwd naar het recept, kan paturain light misschien ook? Smaakt ongeveer hetzelfde denk ik, want ook ik kan helaas geen Boursin light vinden, misschien dat dat alleen in Belgie verkrijgbaar is. Groeten, Njiskje

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten