1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ossobuco
  6. Ossobuco

Ossobuco

Door: hanneke_b_t

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 12-10-1999

Ingrediënten 4 personen



4 kalfsschenkels van ca. 5 cm. dikpeperzout1 tl. gedroogde tijm1 grote ui1 teen knoflook4 el. Grand Italia olio di diva (olijfolie)2 laurierblaadjes1 fles Grand Italia Sugocasa met groenten1 dl. witte wijn1 el. Grand Italia Pesto Rosso1 el. fijngehakte peterselie.



Kalfsvlees in tomatensaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de kalfsschenkels in met peper, zout en tijm. Pel en snipper de ui en de knoflook. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een ovenschaal in en verhit de rest van de olie in een braadpan. Schroei het vlees dicht. Leg ze in de ovenschaal. Fruit de ui en voeg na 4 min. de knoflook toe en fruit 1 min. mee. Ui met laurierblaadjes over het vlees verdelen en hierover de Sugocasa en de wijn schenken. In het midden van de oven gaar laten worden in ca. 2 uur. Leg de ossobuco op een schaal. Meng de pesto door de saus en verwijder de laurierbladjes. Schenk de saus over het vlees en bestrooi met basilicum.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hanneke_b_t
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top