Bunuelos

  • Argentijns, Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-10-1999

De Argentijnse bunuelos, een soort beignets, het is een populair dessert, maar kunnen ook bij koffie of thee geserveerd worden.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
melk 2 dl - grasboter 100 gr - suiker 4 el - citoenschil (geraspt) 1 st - bloem 200 gr - eieren 3 st - zout naar smaak - frituurolie - poedersuiker - vanillesuiker - slagroom 2 dl.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp, houten lepel, pan, 2 st eetlepels, frituurpan, keukenpapier, spuitzak met glad spuitje, mengkom, mixer, zaagmes.

Voorbereiding

Klop de slagroom stijf met de suiker, de hoeveel heid suiker naar smaak.

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook. Voeg de suiker, boter, citroenrasp en het zout toe. Roer alles tot een glad papje en voeg, wanneer het goed kookt, alle bloem in een keer toe. Goed blijven roeren totdat de bloem niet meer aan de zijkant van de pan kleeft. Laat het beslag iets afkoelen en voeg dan een voor een de eieren toe. Zorg ervoor dat elk ei geheel in het beslag is opgenomen voordat het volgende wordt toegevoegd. Wanneer alle eieren door het beslag zijn geslagen, de olie goed heet laten worden 175 graden. Het beslag met behulp van 2 lepels afmeten en tot bolletjes vormen. Met een paar tegelijk in de hete olie frituren, totdat ze aan alle kanten goudbruin zijn. Uit laten lekken op keukenpapier. Om te vullen eerst af laten koelen, een opening snijden aan de zijkant en met een slagroomspuit vullen met slagroom. Bestrooien met vanillesuiker of poedersuiker.

Serveertip

In Argentinie voegt men vaak voor het frituren kleine stukjes fruit zoals banaan, appel, rozijnen of andere vruchten aan het beslag toe. Pas op dat het fruit niet te vochtig is.

Laatste reacties

ikki avatar
ikki 12-10-1999

lijkt een beetje op oliebollen niet waar ????

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten