Yakitori

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.

Voor je ze opeet nog even dippen

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
400 gram kipfilet,
2 lente-uitjes of 1 dunne prei,
3 eetl. zonnebloemolie,
1/2 theel. Djahe(conimex),
1/2 theel.Djintal(conimex),
1/2 theel.Ketoembar(conimex)
1/2 theel.laos(conimex),
1/2 theel.Serehpoeder,
3 eetl.sojasaus of Ketjap Asin.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Snij de kipfilet in blokjes en de lente-ui of prei in stukjes van ongeveer4 cm.
Rijg de kip om en om met de prei of de lente-ui aan een stokje.
Bestrijk het vlees met de olie.
Bak of rooster de Yakitori in 6 minuten snel bruin.
Maak intussen van de overgebleven ingredienten een sausje.
leg de hete spiesen 1 minuut in dit sausje.
Neem ze eruit en serveer ze met de rest van het sausje.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

mariskavane avatar
mariskavane

Doorsturen

Home Recepten