nacho's

  • Mexicaans, Borrelhapje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-10-1999
  • nacho's

    Nacho's

    Nacho's

Heerlijke Mexicaanse borrelhapjes

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
Rundvleesvulling:

2 theelepels olie
250 gram rundergehakt
2 theelepels chilipoeder
snufje gemalen koriander
snufje cayennepeper
zout en peper

1 pak ronde tortillachips
1 blik kidney beans
2,5 dl tacosaus
1 blik jalapeno-bonendip
8-10 kerstomaatjes, in plakjes
1,2 dl zure room of yoghurt
zwarte en gevulde groene olijven,
in plakjes geraspte jong belegen kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Verhit de olie in een koekepan en bak het gehakt bruin en rul in ca. 20 minuten. Voeg de specerijen, zout en peper toe.
2. Bedek de helft van de tortillachips met de bonen en de andere helft met het gehakt.
3. Doe een lepel tacosaus op de chips met bonenvulling en een lepel jalapeno-bonendip op de chips met gehaktvulling.
4. Bedek de gevulde tortillachips met tomaat, zure room of yoghurt, olijven of kaas, in elke gewenste combinatie.

Serveertip

Variatie: verwarm de - eventueel al met geraspte kaas bestrooide - nacho`s 5 minuten in een matig warme oven en bedek ze daarna met tomaat, zure room of olijven.

Tip van de kok: tortillachips worden enigszins slap als ze te vroeg gevuld worden.

Tip van Pa en Ma: nooit maken als wij er niet bij zijn, verrukkelijk met tequila.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten