kipfilet a la miranda
- Mexicaans, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
Gebakken, gekruide kip, uit de oven
Ingrediënten 2 personen
200 gram kipfilet,halve theelepel paprika poeder,
theelepel kerrie poeder,
peper,
zout,
kaas (jong belegen, oude of anders),
creme fraiche grote beker (200ml).
Benodigdheden
ovenschaaltje van een doorsnede van 20 cm.
Voorbereiding
verwarm de oven voor op stand 5/6 (gasoven) of op 250 graden Celsius
Bereidingswijze
Snijd de kifilet in stukjes en bestrooi het met de paprika poeder, kerrie poeder, het zout en de peper. Bak de kipfilet in de koekenpan tot het gaar is. Schaaf ondertussen de kaas in plakjes zoveel als je het oppervlak van je ovenschaaltje kan bedekken. Schep de kipfilet in de ovenschaal en smeer de creme freche uit over de kipfilet (dit gaat een beetje moeilijk, verwarm het bekertje creme fraiche desnoods even in je hand zodat het vloeibaarder is). Doe dan de kaas erover. Zet de schaal voor ongeveer 15 minuten in de oven totdat de kaas goed gesmolten is.
Serveertip
Rijst,
Chilibonen in tomatensaus met een blik mais erdoor heen geroerd,
Sla met een dressing van 3 el olie, 1 el azijn en ongeveer 1 el suiker.